top of page
 • Wat is mijn ringmaat?
  Ringmaat is niet hetzelfde als vinger grootte. De Europese ringmaat is de diameter van de binnenkant van de rinjpg"}}g. 18 mm is dan ringmaat 18. U kunt uw eigen ring op een liniaal leggen en het breedste deel van de ring aflezen in millimeters. De ringmaat wordt bij ons gemeten met behulp van een ringenstok. Omdat dit natuurlijk niet kan op het internet hebben wij ringmaat kartonnetjes, die u gratis kan bestellen. Dit meet ongeveer de ringmaat, maar er zijn wel een aantal aandachtspuntjes: Vingers veranderen in de loop van de dag. Dieet, temperatuur, vochtigheid of werk zijn van invloed op de dikte van de vinger. Het is daarom aan te raden uw ringmaat aan het eind van de dag op te meten, als ze de grootste diameter hebben. De breedte van de ring is van invloed op de maat: hoe breder de ring, hoe strakker hij zit. Een bredere ring kan ook wat losser gedragen worden. Meet daarom uw ringmaat wat ruimer als u een bredere ring wilt aanschaffen. Grotere knokkels of grote handen dragen de ring iets losser. Kleinere knokkels of kleinere handen dragen de ring iets strakker. De ring moet iets strakker zijn dan de (tweede) knokkel van de vinger. Op deze manier kan de ring niet afglijden. Als u twijfelt tussen twee ringmaten, kies dan altijd de grootste maat.
 • Is mijn horloge waterdicht?
  De waterdichtheid van een horloge wordt aangeduid met ATM (atmosfeer). 1 ATM is 10 meter. Veel horloges hebben een waterdichtheid van 3 ATM dus 30 meter. Het is echter niet aan te raden met deze horloges te gaan zwemmen. Wel kunnen deze horloges tegen regen en transpiratie. Horloges met 5 ATM zijn wel geschikt om mee te zwemmen, maar niet om mee te duiken. Deze horloges hebben een waterdichte pakking. Bij een batterijwissel moet het horloge opgestuurd worden om tevens de pakking te vernieuwen, zodat het horloge weer waterdicht is. Wilt u niet met het horloge gaan zwemmen dan volstaat een batterijwissel bij een juwelier. Duikhorloges zijn uiteraard wel geschikt om mee te duiken. Deze horloges bevatten een speciale pakking. Het horloge bevat meestal een schroefkroon zodat het water niet via de kroon naar binnen kan. Ook voor deze horloges geldt dat bij een batterijwissel het horloge opgestuurd dient te worden, zodat er een nieuwe pakking in geplaatst kan worden. Ook wordt er getest op de hoge druk die het horloge ondergaat bij diepten onder water. Chloor, parfum en andere chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor de pakking van het horloge.
 • Wat bepaalt de kwaliteit van een diamant?
  Diamant wordt gekenmerkt door de 4 C's; Cut, Clarity, Color en Carat weight. Cut staat voor de kwaliteit van de slijpvorm van de diamant. Het wordt vaak verward met de vorm, maar dit is niet juist. Bij Cut wordt er gekeken naar de kwaliteit van het slijpen en de verhoudingen ervan. Er wordt gekeken naar de verhoudingen van de steen, de hoogte en van de kroon en de tafelspiegeling. Ook is de precisie van het slijpen van belang. Al deze zaken zijn van invloed op het lichtspel van de steen. Clarity staat voor de zuiverheid van de steen. Sommige stenen bevatten insluitsels. Dit zijn resten koolstof die nog niet geheel uitgekristalliseerd zijn. De gradaties van zuiverheid zijn ingedeeld in: Loepzuiver, VVS (Very, Very Small inclusion), VSI (Very Small Inclusion), SI (Small Inclusion), Pique 1, Pique 2, Pique 3 (duidelijke insluitsel). Color staat voor de keur van de steen. Een zuivere diamant is kleurloos. Er geldt dan ook, hoe minder de kleur, hoe zuiverder en waardevoller. Een veel voorkomende verkleuring van diamant is geel, en is dus minder waardevol. Echter, zeldzame verkleuringen zoals roze en blauw zorgen juist weer voor een waarde stijging. Internationaal wordt de volgende kleurenschema gebruikt:
 • Wat voor slijpvormen van diamant zijn er?
  De meeste diamanten zijn in 57 facetten geslepen. Er zijn verschillende slijpvormen. De briljant is de meest bekende vorm met de hoogste reflectie. Daarnaast kunnen de diamanten ook geslepen zijn als baguette, princess, marquise, heart, pearen oval.
 • Wat betekent crt?
  ​ ​Crt is de afkorting van caraat, de maateenheid van het gewicht van een diamant. Eén crt is 200 mg. Caraat is de afkorting van Carob, de pit van de Johannesbroodboom. Deze pitten wegen 200 mg en werden in de oudheid gebruikt als weeg-instrument voor diamanten. Naast crt wordt er ook gesproken van "puntjes". Eén puntje is 0,01 crt. Puntjes wordt vaak gebruikt bij de kleinere diamanten.
 • Wat is het goudgehalte?
  Het goudgehalte wordt aangegeven met karaat (K).Karaat geeft de puurheid van goud aan. Omdat puur goud heel zacht is, is het niet geschikt voor sieraden. Om het goud harder te maken worden er andere metalen aan het goud toegevoegd (legeringen). Naast de hardheid zijn de legeringen ook van invloed op de kleur van het goud. Karaat geeft de verhouding weer van goud met de andere metalen, ook wel het goudgehalte genoemd. Karaat is het aantal delen goud op 24 delen legering. 24 karaat goud is zuiver goud (24/24). Bij 18 karaats goud is de verhouding goud/legering 18/24, dwz 75% goud en 25% andere metalen. Bij 14 karaats goud is de verhouding goud/legering 14/24, dus 58,5% goud en 41,5% andere metalen.
 • Wat is het verschil tussen wit-, geel- en roodgoud?"
  Puur goud is een zacht metaal en daarom niet geschikt voor het maken van sieraden. Daarom worden er metalen (legeringen) toegevoegd aan het goud om de hardheid te vergroten. Legeringen ijn van invloed op de kleur van het goud. Geelgoud is een legering van goud met koper en zilver. Roodgoud is een legering van goud met koper en weinig zilver. In Nederland wordt weinig gebruikt gemaakt van roodgoud, in opkomst is roségoud, die minder koper bevat dan het roodgoud. Witgoud is een legering van goud met palladium. Wit goud is geel/zilverkleurig. Om de mooie witte kleur te verkrijgen wordt er een rhodium laagje aangebracht. Deze laag slijt er op den duur af. Het is daarom aan te raden om uw witgouden sieraden dan opnieuw te laten rhodineren.
 • Hoe onderhoud ik mijn sieraden?
  U kunt uw gouden sieraden schoonmaken met een mengsel van lauw water, afwasmiddel en een beetje ammoniak. Gebruik een zachte tandenborstel om het vuil van uw sieraden te verwijderen. Let wel op, dit geldt niet voor parels! Parels blijven het mooist als u ze vaak draagt. Uw huidvet zorgt voor een beschermlaagje voor de parels. Laat uw parels nooit nat worden. Parels kunnen niet tegen cosmetica en parfum. Doe daarom de parels als laatste om. Laat uw parelsnoer controleren bij de juwelier. Deze zal de snoer controleren op slijtageplekken. Eventueel opnieuw knopen kan het plotseling breken van de snoer voorkomen. Veel zilveren sieraden hebben een rhodineerlaag. hierdoor zijn ze niet geschikt om te worden gepoetst met zilverpoets. Een zachte doek is voldoende. 's Nachts slijten uw sieraden snel. Doe daarom uw sieraden, met name colliers en armbanden, 's nachts af. Bewaar uw sieraden apart om krassen te voorkomen. Het is verstandig om uw sieraden regelmatig bij de juwelier te laten controleren op slijtage. Wit goud kan eventueel opnieuw worden gerhodineerd.
 • Wat is iDEAL?
  Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.
 • Wat is een chronograaf?
  Een chronograaf horloge is een horloge met een stopwatchfunctie. De secondewijzer kan men naar believen laten meelopen, stilstaan en tot nul terugspringen en die concentrisch met de andere wijzer(s) is aangebracht.
 • Wat is zirconia?
  Zirconia, ook wel cubic zirconia is een syntetische steen. Het gesynthetiseerde materiaal is hard, optisch perfect en meestal kleurloos, maar kan worden gemaakt in een verscheidenheid van verschillende kleuren. Zirconia moet niet worden verward met zirkoon, wat een natuurlijk mineraal is. Vanwege de lage kosten, duurzaamheid, en visuele gelijkenis aan diamant, is de populariteit van de zirconia sinds 1976 toegenomen. De schittering en het kleurenspel die de diamant zo'n geliefde steen maakt, is niet te zien bij zirconia. Daarnaast is de hardheid van zirconia 8, waar diamant een hardheid heeft van 10, en is de zircona bijna 2 keer zo zwaar als diamant.

Levering en levertijd

Levering & levertijd

Op voorraad zijnde producten worden door De Gunst Juwelier in beginsel binnen zeven dagen verstuurd. De Gunst Juwelier zal geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch tenminste binnen 30 dagen uitvoeren. Indien de bezorging hetzij door (tijdelijk) niet in voorraad zijn, hetzij om andere redenen vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de klant hiervan uiterlijk één maand nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De klant heeft in dat geval het recht om de bestelling zonder kosten te annuleren. Mocht De Gunst Juwelier de betaling inmiddels ontvangen hebben dan zal De Gunst Juwelier per ommegaande de gedane betaling terugstorten.
 

Indien De Gunst Juwelier een termijn voor levering heeft opgegeven, is deze slechts indicatief. Een opgegeven levertijd is dan ook nimmer te beschouwen als een definitieve termijn. Afhankelijk van de leveringssituatie op de markt, behoudt De Gunst Juwelier zich het recht voor de levering op te schorten.

Garantie & defecten

Garantie en defecten

Al hetgeen in dit artikel wordt bepaald omtrent de garantie van producten geldt onverminderd de rechten en vorderingen die de wet aan de klant toekent.

De garantie vervalt als er reparaties door derden zijn verricht, bij gebreken die zijn ontstaan door oneigenlijk gebruik, als het artikel slecht onderhouden is of als er sprake is van nalatigheid.

Voor alle gebreken of fouten van artikelen die optreden tijdens de wettelijk bepaalde garantietermijn bestaat voor de klant de mogelijkheid te kiezen uit reparatie, vervanging of een (deel-)vergoeding van de aankoopprijs. In geval van bijzondere wettelijke voorwaarden heeft de klant vergaande aanspraak op compensatie of vermindering van het aankoopbedrag, alsook op vergoeding van de schade in plaats van de inwilliging en de vervanging van de vergeefse uitgaven.

Het recht op garantie, financiële compensatie of vermindering van het aankoopbedrag bestaat alleen indien de tegenaanspraak onbetwist rechtsgeldig wordt verklaard of schriftelijk door De Gunst Juwelier is erkend.

De wettelijk bepaalde garantietermijn bedraagt twee jaar.

Ruilen & retourneren

Ruilen en retourneren

Herroepingrecht 

 

1. Tijdens de zichttermijn van 14 dagen heeft de klant een herroepingrecht, waarbij hij de mogelijkheid heeft om zonder enige verplichting zijnerzijds, anders dan tegen vergoeding van de rechtstreekse kosten van terugzending, de ontvangen goederen te retourneren, dan wel om te kennen te geven dat van de aangeboden diensten geen gebruikt wordt gemaakt.

 

2. De zichttermijn van 14 dagen begint met de ontvangst van deze herroepingclausule, echter niet voordat de goederen bij de klant zijn bezorgd. Om gebruik te maken van het herroepingrecht dient de klant De Gunst Juwelier de annulering schriftelijk (brief of e-mail) en binnen de gestelde termijn toe te sturen, of de producten binnen de gestelde termijn aan De Gunst Juwelier terug te sturen. Als datum van binnenkomst geldt de datum van het poststempel.

 

3. Indien de klant na afloop van deze termijn de geleverde zaken niet aan De Gunst Juwelier heeft teruggezonden, is de koop een feit.

 

4. Om gebruik te maken van uw herroepingrecht dient de klant zich tot de klantenservice van De Gunst Juwelier (info@degunstjuwelier.nl) te wenden. De klant kan de annulering ook per post sturen aan:

De Gunst Juwelier
Nieuwe Rijn 7 
2312JB Leiden 
Nederland 
info@degunstjuwelier.nl

 

5. Indien de geleverde artikelen duidelijke materiaal- of fabrieksfouten, waartoe ook transportschades worden gerekend, vertonen dient de klant dit onmiddellijk, in ieder geval binnen de termijn van 14 dagen na levering, schriftelijk bij De Gunst Juwelier aan te geven.

 

6. Het retourrecht geldt niet voor artikelen die naar wens van de klant zijn aangepast (bijvoorbeeld artikelen met een persoonlijke gravure).

Gevolgen van de herroeping 

 

7. In het geval van een herroeping worden reeds betaalde bedragen en eventueel gebruik met elkaar verrekend. De klant deelt in dit geval – indien niet reeds bij De Gunst Juwelier bekend – zijn bankgegevens mee. Kan de klant het ontvangen product niet, gedeeltelijk of alleen in slechte toestand terugbezorgen dan dient de klant de waarde ervan te vergoeden. Dit geldt niet wanneer de verslechtering van het product uitsluitend is te wijten aan het controleren van het product, wanneer deze bijvoorbeeld bij een koop in een winkel zou hebben plaatsgevonden. Terugzending van de producten dient te geschieden in de originele verpakking (inclusief accessoires en bijbehorende documentatie).

 

8. De kosten van terugzending zijn voor rekening van de klant.

 

9. De waren dienen met het in het pakket meegeleverde retourformulier te worden teruggestuurd aan het magazijn:

De Gunst Juwelier
Nieuwe Rijn 7 
2312JB Leiden 
Nederland

10. Bij vooruitbetaling betaalt De Gunst Juwelier het aankoopbedrag binnen 30 dagen aan de klant terug.

bottom of page